Waterpijp roken in Nederland

Waterpijp roken in Nederland kan zowel in een shisha lounge als thuis. Steeds vaker wordt er gekozen om thuis te roken. Zeker tijdens de coronapandemie waar shisha lounges verplicht dicht moesten hebben veel waterpijp liefhebbers ervoor gekozen om zelf een shisha aan te schaffen om thuis te kunnen roken.

Het roken van een waterpijp in Nederland is niet meer zoals vroeger. Er is veel meer expertise bij komen kijken waardoor er dus ook meer wordt gekeken naar de kwaliteit. Voorheen waren de ronde kooltjes heel gemakkelijk maar tegenwoordig zien we dat veel meer mensen er voor kiezen om de vierkante natuurlijke kooltjes te gebruiken.

Waterpijp café in Nederland

Er zijn verschillende waterpijp cafés in Nederland waar je een shisha kan gaan roken. Ook sommige restaurants hebben een rookzone gemaakt waar je kan genieten van een waterpijp gemaakt door het restaurant. Alhoewel de overheid heeft besloten dat er geen tabak meer mag worden gerookt in deze ruimtes gebeurt het soms nog wel. Een alternatief voor de shisha lounges is om gebruik te maken van shisha smaken die vrij zijn van nicotine en teer. Hierdoor kunnen zij doorgaan als shisha lounge.

Thuis waterpijp roken

Tijdens het roken van een waterpijp thuis wordt er ook steeds vaker gekozen om gebruik te maken van nicotinevrije shisha smaken. Dit heeft er onder andere mee te maken dat deze smaken heel dicht in de buurt komen van traditionele tabak. Het verschil is zo minimaal dat het zonde is om de schadelijke stoffen die in traditionele waterpijp tabak te gebruiken.

Er zijn verschillende soorten alternatieve smaken. Het meest bekende zijn natuurlijk de steam stones, ook wel bekend als waterpijp steentjes. Dit zijn kleine steentjes die de mogelijkheid hebben om vocht op te nemen en vast te houden. Hierdoor zijn ze een goed alternatief omdat ze de smaak goed overbrengen tijdens het roken. Daarnaast zien we ook andere alternatieven die nog beter in de buurt komen en die zijn gemaakt van cellulose.

Mocht je nog steeds een liefhebber zijn van shisha tabak dan is het aan te raden om te gaan experimenteren met de alternatieven. Want mocht het zo zijn dat je de alternatieve shisha smaken geweldig vindt, dan heb je goedkopere smaken, smaken die sterker zijn qua smaak en ook nog eens langer mee gaan tijdens het roken!

Waterpijp kopen in Nederland of in België

Een waterpijp kopen in Nederland of in België kan zeer gemakkelijk online. Op het internet zijn er veel winkels te vinden die waterpijpen of toebehoren voor shisha’s verkopen. Eén daarvan is ShishaQuality.

ShishaQuality staat er om bekend om goede kwaliteit shisha’s te verkopen tegen scherpe prijzen en van verschillende merken. In de waterpijp winkel van ShishaQuality zijn er veel verschillende waterpijpen verkrijgbaar van goedkoop tot duur en van groot tot klein. Er is een groot onderscheid in onder andere RVS shisha’s en normale waterpijpen.

Naast het kopen van een waterpijp kan je bij ShishaQuality ook terecht voor andere producten zoals shisha smaken, accessoires en eventueel onderdelen voor je waterpijp. Ben je dus op zoek naar een complete set voor je shisha dan ben je bij ShishaQuality aan het juiste adres.