Sterling zilveren sieradentrends, een inzicht

Puur zilver wordt fijn zilver genoemd dat erg zacht is en gemakkelijk kan beschadigen. Het pure zilver is dus een combinatie van een ander metaal, namelijk koper en dit wordt gedaan om duurzaam en harder zilver te creëren. Zilverproduct met het werkelijke zilverproduct tot 92,5 procent en het koperpercentage tot 7,5 procent is echt zilver. Het gebruikte koper verandert de kleur van de zilveren sieraden niet, maar verbetert zeker de hardheid van het metaal. Dit is de reden waarom zilveren sieraden nu zeer worden aanbeden en nu, als nieuwe toevoeging, fabrikanten titanium als een legering opnemen om duurzamere en lichtgewicht sieraden te maken.

Sterling zilver heeft een waarde, maar de complexiteit en het ontwerp van elk stuk is van invloed op de prijs. Het doel is om de beste waarde te vinden. Hier zijn waar kopers rekening mee moeten houden:

Kwaliteitszegels

Kwaliteitszegels zijn een must omdat ze het bewijs van hoge kwaliteit bieden of als keurmerk kunnen worden beschouwd. Deze kwaliteitszegels verschijnen als sterling of ‘ster’ of als .925. De sieraden kunnen soms te klein zijn om het merkteken te plaatsen, maar goede echte winkels zorgen ervoor dat elk stuk zilveren sieraden authentiek .925 zilver is.

Rhodium Afgewerkt

Er zijn sterling sieraden met rhodium afwerking. Dergelijke sieraden zijn gemaakt van .925 sterling zilver en bieden een afwerking die zorgvuldig over het stuk wordt aangebracht. Deze afwerking rhodium voegt een glans toe die zilver de hoogwaardige uitstraling geeft die hetzelfde is als platina en voorkomt ook volledig aantasting. Als het zilveren sieraad echter rhodium heeft, wordt dit gespecificeerd. Over het algemeen wordt opgemerkt dat de zirkonia’s de sieraden zijn met een rhodium-afwerking en het zorgt voor eenvoudiger onderhoud, waardoor krassen in het sterling zilver worden geëlimineerd. Liefhebbers van sterling zilveren sieraden zullen zeker één sieraad met een gerhodineerde afwerking waarderen.

Sieraden zorg

Het opbergen van uw zilveren sieraden is een belangrijke taak. Het kan in een apart compartiment worden bewaard of in een stoffen zakje om in het juwelendoosje te worden opgeborgen. Dit helpt bij het beschermen van de sieraden tegen krassen.

Zorgen voor sieraden gaat niet alleen over het opbergen. Het is dat je parfum of haarlak op je lichaam moet aanbrengen en dan de sieraden moet toevoegen. Stel uw sieraden niet bloot aan chloorwater of huishoudelijke chemicaliën. Deze chemicaliën beschadigen het zilver en de aanslag op de sterling zilveren sieraden moet gemakkelijk worden verwijderd met behulp van de fijne oplossingen van zilverpoets. Dit is te vinden bij bouwmarkten of supermarkten en bij de meeste juweliers. Houd een reinigingsdoekje bij de hand voordat u iets in zilver draagt ​​en wrijf het lichtjes in met het doekje om aanslag te verwijderen.

Met rhodium afgewerkte stukken moeten worden afgeveegd met een zachte katoenen doek. Zilverpoetsmiddel is niet nodig om deze stukken schoon te maken. Als er diepe krassen zijn, raadpleeg dan uw juwelier voor advies en het kan nodig zijn om professioneel te polijsten om de krassen te verminderen.