Gratis en vermakelijke ontsnappingsspellen waar iedereen van kan genieten

Een groeiend aantal internetgamers lijkt hun hoofd te richten op Room Escape Games die online beschikbaar zijn. Je kunt de adrenaline echt op gang krijgen door je onder te dompelen in een van deze virtuele werelden. Een simpele zoekopdracht in Google naar de term levert meer dan 24 miljoen resultaten op.

Online games in het algemeen, gratis beschikbaar op arcade-websites, genieten een groter bereik van terugkerende gebruikers vanwege de lagere kosten en beschikbaarheid van breedbandinternetverbindingen. De games in deze arcades zijn gebouwd met Adobe Flash, een plug-in die nu deel uitmaakt van bijna elke beschikbare browser. Dankzij het gebruiksgemak en de stabiliteit van flash kan elke enthousiaste programmeur binnen enkele weken een ontwikkelaar van flashgames worden. Zo veroveren innovaties en nieuwe gamegenres het internet met hun aantrekkingskracht. Met ontsnappingsspellen hebben ontwikkelaars het gebruik van puzzels en interactie met het landschap gecombineerd om spellen te produceren die zowel vermakelijk als educatief zijn.

Vanwege het gebruiksgemak en de snel ladende code van flash, hoeven spelers niet te wachten op lange laadtijden of speciale hardware te hebben om escape-games te spelen. Het vinden van een escape-game om te spelen is net zo eenvoudig als een zoekopdracht in Google naar de term, die binnen de eerste tien resultaten een directe link naar een escape-game-website zou moeten opleveren. De meeste arcades zijn gratis, dus je hoeft alleen maar op de gametitel te klikken die je leuk vindt en je bent vertrokken. Sommige titels bieden je een aantal opties, zoals grafische details, type kamer of moeilijkheidsgraad, om je persoonlijke speelervaring te verbeteren.

Als je eenmaal een officiële fan bent, zul je zeker kennis maken met de verschillende titels, de stoere en de voor kinderen gemaakte titels. Maar als gewone gamer zul je merken hoe nieuwere en betere titels beschikbaar komen als antwoord op gamervoorkeuren, aangezien de vraag naar Escape Room games toeneemt.

De mechanica van het spelen van deze spellen is heel eenvoudig. De speler moet rondkijken voor aanwijzingen, op objecten klikken en een paar puzzels ontcijferen om verder te kunnen. De meeste puzzels zijn eenvoudig en gemakkelijk op te lossen, en ze geven een gevoel van voldoening als je ze eenmaal hebt opgelost. U kunt het beste beginnen met de gemakkelijkere titels, om niet ontmoedigd te raken. Onthoud dat het enige dat alle puzzels gemeen hebben, is dat ze allemaal een oplossing hebben.