Gewogen dekentherapie

We leven in een tijd waarin de wetten van het darwinisme niet langer van toepassing zijn op de mensheid. We hebben de technologie en gezondheidsvoordelen om onze kinderen in leven te houden, wat het ook kost. Mensen zijn geprogrammeerd om medeleven te voelen met degenen die het nodig hebben, en het is om deze reden dat er in de Verenigde Staten 43 miljoen mensen met een handicap leven. Dit is ongeveer 17 procent van de 250 miljoen mensen; bijna 1 op de 5 Amerikanen is gehandicapt. Dit kan stress veroorzaken bij hun verzorgers en hun families, maar er zijn altijd manieren om die stress te verlichten.

Kinderen met een handicap hebben vaak moeite met slapen, en dit is een van de meest stressvolle aspecten van de zorg voor een dergelijk kind. Onderzoek heeft echter aangetoond dat verzwaringsdekens de oplossing kunnen zijn voor deze slapeloosheid.

Een verzwaringsdeken is niet ontworpen om te beperken, maar om specifieke hormonen te stimuleren en lichaam en geest te ontspannen. Door de diepe druk van de deken op het lichaam komen endorfines en serotonine vrij. Endorfine is de natuurlijke opiaat en pijnstiller van het lichaam. Ze kalmeren de geest, verminderen pijn en veroorzaken een gevoel van geluk en ontspanning. Serotonine heeft een vergelijkbaar effect en wordt vaak gebruikt als een behandeling voor verschillende aandoeningen, waaronder OCS, depressie en angst. Serotonine kan zelfs helpen de kans op obesitas bij kinderen te verminderen, omdat het kan helpen de eetlust te reguleren en te voorkomen dat kinderen deelnemen aan de overconsumptie van voedsel, wat een veel voorkomend probleem is geworden in Amerika. Verzwaarde dekens zorgen niet alleen voor dit hemelse, ontspannen gevoel, maar geven ook het gevoel alsof je er stevig in zit.

Een verzwaringsdeken is allesbehalve oncomfortabel en stimuleert het menselijke verlangen naar een gevoel van veiligheid door een bijna knuffelachtig gevoel te geven. Hoewel dit een product lijkt te zijn dat specifiek wordt gebruikt om te slapen, is dat niet noodzakelijk waar. Of je nu wakker bent of slaapt, de deken heeft hetzelfde effect, dus als je de deken gewoon over de schoot van een kind drapeert, wordt er nog steeds serotonine geproduceerd dat later kan worden omgezet in melatonine voor een betere nachtrust. Zelfs het plaatsen van de deken op de rug van een kind terwijl ze televisie kijken, kan een gelukkiger gemoedstoestand opleveren en optimisme en kalmte opwekken.

Dit type deken is perfect voor iedereen met een verstandelijke beperking of symptomen van slapeloosheid. Verzwaarde dekens kunnen de slaapkwaliteit van elk individu enorm verbeteren. Een verzwaringsdeken kan zelfs worden gebruikt voor volwassenen die last hebben van slapeloosheid of angst.