DE TOEKOMST: GENIETEN VAN DE NATUUR MET EEN ELEKTRISCHE MOTORFIETS

De meeste motorliefhebbers willen er niets van weten, maar het ziet er echt uit als de toekomst. Naar verwachting gaan we langzaam over op elektrisch rijden. Bij auto’s gaat deze ontwikkeling snel, maar zullen motorrijders op korte termijn ook overstappen op elektrische motoren?

Ontwikkeling van elektromotoren

Voor veel mensen is een auto een belangrijk voertuig voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Mensen willen zo goedkoop en economisch mogelijk van punt A naar punt B kunnen komen. Elektrisch rijden heeft dan veel voordelen, waardoor mensen sneller overtuigd zijn. Bij motoren is dat heel anders, want voor veel mensen is motorrijden een hobby. En wat maakt deze hobby zo leuk? Precies, de aspecten die niet onder elektrisch rijden vallen.

Op een vrije dag willen motorrijders genieten van het geluid en de geur van een verbrandingsmotor, niet van vogelgezang. Deze hobby gaat niet over zo zuinig mogelijk rijden. Nee, de motor moet geluid maken! Dat is tenminste wat we vaak horen als we vragen wat motorrijders van elektrische motor vinden. De meesten willen er niet mee gezien worden.

Innovatie op koers

Er zijn ook races met elektromotoren. Zo zijn er verschillende college teams actief in het MotoE Championship. Dit biedt perfecte kansen om te blijven innoveren op dit gebied. Elektrisch racen wordt steeds serieuzer en de inzet neemt toe. In 2019 lanceert Dorna (de organisator van MotoGP) ook een elektrische klasse, genaamd: FIM Moto-e World Cup. Hiervoor is al een vaste leverancier aangekondigd, die alle motoren gaat leveren.

Dit moet leiden tot mooie ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden. Misschien gaan ze werken aan het imiteren van geluid? Dan kunnen we straks met een druk op de knop genieten van een ronkende motor op de snelweg en genieten van de stilte en geluiden van de omgeving in de natuur.

Plezier staat voorop

Elektrisch rijden is na aanschaf goedkoper en beter voor het milieu, hier zijn niet alle motorrijders blij mee. Het is even wennen met elke verandering, maar is het fijn om in stilte op de motor te zitten, door prachtige natuur te rijden en optimaal te genieten van de omgeving en het geluid van de natuur?

Is het leuk om naast een grote supersportmotorfiets bij het stoplicht te staan ​​en die achterna te jagen met het maximale koppel dat altijd aanwezig is? Hoe ideaal is het dat u een stuk minder onderhoudszorgen heeft? Is het niet heerlijk om naar de racebaan te gaan op een dag dat je niet vroeg naar huis wordt gestuurd omdat je motor teveel lawaai maakt? Rijden met een verbrandingsmotor behoudt nog steeds zijn charme en voor veel motorrijders is dit nooit te vervangen door een elektromotor. Veel motorrijders zijn bang voor deze verandering en praten er liever niet over. Laten we er maar langzaam aan wennen, want in de toekomst hebben we misschien helemaal geen keus.

Het wordt een nieuwe dimensie van deze geweldige hobby. Het kost tijd, maar steeds meer mensen genieten van elektrisch rijden op twee wielen. Het is eens wat anders, iets nieuws en het moet vooral leuk zijn. De basis blijft hetzelfde: hij heeft nog steeds 2 wielen, een zadel en een gashendel.

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *