De tijdloze handgemaakte sieraden

Sieraden zijn altijd al essentieel geweest voor mensen die van accessoires houden. Eén speciaal stuk kan zo’n verschil maken in de presentatie van dezelfde outfit. Er zijn zoveel verschillende variaties en handgemaakte sieraden vallen op door hun uniciteit. Met kralen, gesneden, filigraan, gegraveerd, lovertjes, gebreid en geschilderd, zijn er in de loop van de tijd in alle culturen voortdurend verschillende technieken voor handwerkkunst ontwikkeld, die zeker de verscheidenheid aan handgemaakte sieraden hebben vergroot.

Handgemaakte sieradenmakers gebruiken veel soorten metalen en edelstenen in hun werk, zoals messing, koper, zilver, goud; en kristal, kwarts, turkoois, koraal en amethist. Veel hedendaagse sieradenkunstenaars maken gebruik van nog diversere materialen zoals glaskralen, stof, acryl maar ook van organisch/natuurlijk materiaal zoals hout, leer, schelp, hennep, raffia gras, dierenhoorns, botten en zelfs tanden. Sieraden gemaakt van deze materialen winnen zelfs steeds meer aan populariteit.

in vergelijking met in massa geproduceerde sieraden, hebben handgemaakte sieraden veel meer te maken met cultuur, menselijkheid en geschiedenis. De meeste handgemaakte sieraden hebben een zekere etnische flair. Of ik moet zeggen, de meeste culturen hebben hun eigen unieke handgemaakte tribale sieraden. Miao, bijvoorbeeld, een etnische groep in Zuidwest-China, staat bekend om hun verbazingwekkende set van 20+ kg zilveren kostuumjuwelen voor vrouwen, evenals hun buitengewone vakmanschap bij het maken van zilveren sieraden. Hoewel Miao-zilver (een combinatie van nikkel en koper) tegenwoordig wordt gebruikt als een betaalbaarder alternatief, neemt de populariteit van de handgemaakte haarsticks en accessoires van Miao nog steeds toe vanwege hun gevarieerde en creatieve ontwerpen. Tibetaanse handgemaakte sieraden, aan de andere kant, hadden gedurfde stijlen en dramatische kleuren. De stijlen zijn zo veelzijdig dat je overal kledingstukken kunt vinden die je bij alles kunt dragen, van jeans tot avondjurken. Dankzij het gemak van internet heb ik Indiaanse manchetten, Afrikaanse leren halskettingen, armbanden van turkoois en koraal met kralen in Tibetaanse stijl, Miao-haarsieradensets, Indiase Kundan-ketting en oorbellen, en oosterse gesneden lak en Cloisonné-haarstokken verzameld, met een paar simpele klikken van muis. Mijn grootste verrassing was een stuk van een unieke vuurvaste porseleinen haarstaaf. De prachtig handgemaakte bloemen zien er zo echt uit en bijna te mooi om te dragen.

Het vinden van een cadeau voor dierbaren of speciale evenementen zoals een vrijgezellenfeest is nooit gemakkelijk. Als je een onvergetelijk cadeau wilt maken, kun je overwegen handgemaakte sieraden te maken. Mijn vriendin Maggie, een mooie en slimme meid, kocht tientallen Tibetaanse zilveren manchetten bezet met edelstenen voor haar vrijgezellenfeest. “Hoe vaak wil een vrouw identieke kleding dragen als die van iemand anders?” Ze zei. Hoe waar! Haar geschenk bleek die dag een “bom” te zijn!

Prijs is altijd de zorg. De prijs voor handgemaakte sieraden varieert in een groot assortiment, afhankelijk van het materiaal, vakmanschap en soms merken. Het belangrijkste om te onthouden bij het kopen van handgemaakte sieraden is dat je op zoek bent naar uniciteit. Het hoeft niet duur of van kostbaar materiaal te zijn. Het is de stijl die jou en anderen opvalt. En hoewel internet het ons gemakkelijk maakte om thuis te winkelen bij Wereldse Juwelen, biedt het ons ook de mogelijkheid om stijlen en prijzen te vergelijken en te zoeken naar de beste deals zoals gratis verzending, uitverkoop en kortingsbonnen.

Of je nu op zoek bent naar iets om een ​​jurk te accentueren voor een speciale gelegenheid of ongebruikelijke cadeaus voor de geliefde, probeer handgemaakte sieraden en maak de herinnering tijdloos.