De nieuwste trends in woninginrichting in 2022

MEUBILAIR:

De gebogen vorm klinkt onbewust veilig, warm en uitnodigend. Dit blijkt uit afgeronde kenmerken die variëren van cirkelvormige structuren tot zachte krommingen. Uitgestraalde hoeken of rondingen in de rugleuningen van banken, evenals uitlopende armen op stoelen, of stootranden op sectionals. Watervalhoeken op consoles en bureaus zullen de look verder versterken en worden aangevuld door de geschulpte en trommelvormige tafels op accentstukken van voetenbanken tot vloerkleden. Zachte, kromlijnige en verwelkomende ontwerpen zullen de belangrijkste focus zijn, omdat ze zacht zijn voor de ogen en handen en een algemeen comfortabel en ontspannen gevoel in de kamer creëren.

 

De huisdiervriendelijke inrichting is de trend van dit jaar. De meeste mensen zien hun huisdieren als een deel van hun gezin. Deze ontwerptrend geeft huisdieren iets om op te ontspannen, maar het is ook een deel van uw huidige inrichting. U kunt wedden dat dit een grote hit zal zijn in 2022. Veel mensen willen hun huisdieren verwennen, maar op een manier die hun interieur niet verstoort. Net als uw uitbundige accenten is het mogelijk om dit aan te passen aan uw persoonlijke wensen, ruimte en budget. Integreer stukken van uw huis die in de stijl van uw huisdier waren, zoals een leuke muur organizer, die ideaal is voor het ophangen van halsbanden en riemen.

NATUUR:

Meer kamerplanten: De gezondheid van huizen wordt steeds belangrijker voor zowel de bouwer als de bewoners. Aangezien kamerplanten een rustgevend effect hebben en schone lucht bevorderen, zult u waarschijnlijk meer hangende en levende muren zien in zowel ontspanningsruimten als huizen. Ze zullen niet alleen de natuurlijke bruin- en houttinten versterken, maar ook helpen de lucht te zuiveren. Bovendien brengt het kijken naar de ontwikkeling van uw bloemen een gevoel van vreugde en voldoening.

RUIMTEN:

Werk-van-huis opstellingen: Veel open lay-outs zullen blijven evolueren naar verschillende werkruimtes uitgerust met ruimtebesparende schappen, slimme schapfuncties en het maximaliseren van hoeken. Er is een groeiende wens om het perfecte thuiskantoor te creëren. Van een grote ruimte die alles wat u nodig heeft herbergt, tot een verstelbaar bureau dat in een woonruimte kan worden weggeklapt, zijn thuiskantoren verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. De functionaliteit, het nut en de esthetiek zijn even cruciaal. Ongeacht het ontwerp, de stijl of de grootte van uw kantoorruimte, u hebt een paar basiselementen nodig om er een productieve werkruimte van te maken. Kleuren die ontspannen en uw geest centreren, zoals subtiel blauw, groen en neutraal zijn trendy. Probeer extreem felle kleuren te vermijden, die kunnen stimulerend zijn en een gevoel van rusteloosheid creëren. Beperk uw inrichting tot een minimum om in het heden te blijven.

De Meditation Nook tovert elke kamer in uw huis om tot een rustige meditatieruimte. Ze zijn perfect om te ontspannen na een vermoeiende werkdag of een gelegenheid om wat tijd voor uzelf te hebben voordat u de dag met uw metgezel doorbrengt. Om een ontspanningsruimte te creëren in de hoek van je ruimte, zou ik aanraden om de meest comfortabele, maar toch stimulerende decorelementen op te nemen, zoals zachte vloerkussens, stimulerende kunst, een kleine bank of tafel, en het gebruik van een levendig vloerkleed. Als je een ruimte kunt vinden in de buurt van een open raam, dan heb je nog meer geluk.

PALETTEN:

Gezellige tinten: Het is gepaster om stemmige tinten in hun huis op te nemen dan grimmige witten. Gebruik aubergine, jagersgroen, zwart, en warmere alternatieven voor wit zoals beige, taupe en crème. Deze stemmige ruimtes voelen weidser aan en zijn beslist gezelliger.

Bruine tinten: Chocoladebruin, maar ook caramels en camels. Er is veel kleur en patroon, met name pastels, in de laatste paar jaar, en ik denk dat mensen nu uitkijken naar een cleanse van hun palet. Neutralen zullen in 2022 misschien een stapje terug moeten doen als mensen weer met kleur gaan spelen, maar het palet zal wel dicht bij de tinten blijven die je in de natuur vindt. Verfrollen zullen waarschijnlijk bedekt zijn met roze en terracotta tinten, die kamers van plafond tot muur bedekken om een monochromatische ervaring te creëren die je omhult met comfort.

Zwarte accenten Dit is waar we beginnen te begrijpen van de voordelen van het instellen van een neutrale achtergrond. De interieurtrends voor 2022 gaan richting de extremen van zwart. Hoewel ze beschikbaar zijn in kleine hoeveelheden, kunnen zwarte accenten opvallend en sterk zijn. Het is een uitstekende methode om een beetje karakter en dimensie toe te voegen aan minimalistische ruimtes. Kies zachte, neutrale tinten om de belangrijkste aspecten van uw kamer te creëren, zoals verfkleuren en grote sofa’s, en voeg zwarte accenten toe om contrast te creëren. Zwarte accenten, zoals lampen, kunnen de ruimte versterken en diepte geven. Overschakelen naar handgrepen die zwart zijn op items zoals bijzettafels of tv-kasten kan een beetje contrast toevoegen aan de ruimte.