Bekijk films online – Hoe u uzelf kunt beschermen

Films zijn de uitstekende stressbrekers die je nooit ten prooi laten vallen aan verveling. Je kunt ervan genieten waar je maar wilt, in een bioscoopzaal, thuis op dvd-speler of online. Hoewel deze manieren verschillende voordelen met zich meebrengen, hebben ze ook bepaalde bijbehorende valkuilen. Een theaterbezoek en al die uitgaven aan kaartjes, popcorn en frisdranken kan bijvoorbeeld een zware tol van je portemonnee eisen. Evenzo kan de kwaliteit van dvd’s die u thuis afspeelt, al dan niet in orde zijn. Interessant is dat de vrijheid om online films te kijken zonder een cent te betalen, je verlost van het adopteren van de eerste twee opties. Maar of deze methode veilig is of niet, laten we het uitzoeken.

Beveiligingsproblemen bij het online bekijken van films:

Net als alle andere activiteiten die u online uitvoert, vereist ook het genieten van online films bezadigde veiligheidsmaatregelen. Helaas, als u bij elke stap achterblijft, loopt u waarschijnlijk vast in het netwerk van hackers en als gevolg daarvan lopen uw computergegevens een groot risico om te worden gestolen. Bovendien kunnen eigenaren van auteursrechten rechtszaken tegen u aanspannen wegens inbreuk op het auteursrecht. Je zou het zeker niet leuk vinden om tussen al dat gedoe verstrikt te raken, toch?

Geschikte beschermende maatregelen:

Met zoveel nadelen van het bezoeken van filmwebsites en het downloaden ervan om in je vrije tijd van te genieten, kun je gemakkelijk besluiten om deze activiteit te vermijden. Maar als je een beetje geduld kunt hebben en bepaalde essentiële tips opvolgt, zal het niet zo moeilijk zijn om jezelf te beschermen tegen online gedoe tijdens je verblijf met online films. Hieronder volgen enkele belangrijke tips in dit verband:

• Houd afstand van ongevraagde links die u vragen om uw favoriete film te downloaden, ze kunnen u misleiden om deuren te openen zodat de malware uw systeem kan binnendringen

• Door een virtueel particulier netwerk te gebruiken, kunt u een extra beveiligingslaag toevoegen aan uw poging om van een film via internet te genieten. Het verbergt uw echte IP-adres met een ander IP-adres en houdt u dus online anoniem.

• Blader door websites waar u legaal films kunt bekijken of downloaden. Twee soorten films vallen duidelijk onder deze categorie, namelijk films in het publieke domein en films die een licentie hebben voor online weergave.

Inzicht in veilige filmcategorieën:

Publieke domeinfilms: dit soort films zijn auteursrechtelijk beschermd, maar hebben hun links voor een zeer korte tijd op internet. Je bent vrij om ervan te genieten via livestreaming of door Amazon Prime aanbod ze te downloaden om ze later te bekijken. Deze films behoren meestal tot het klassieke genre en kunnen daarom interessant zijn voor een geselecteerde categorie filmliefhebbers. Mogelijk wordt u gevraagd om u te registreren bij de betrokken websites voordat u verder gaat.

Gelicentieerde films: deze tweede categorie legale films heeft de juiste licentie om online te worden bekeken. Vergeleken met het eerste type zijn films die onder deze klasse vallen de nieuwste, doorspekt met vervangende geluidsfuncties en eigen grafische afbeeldingen van hoge kwaliteit. Deze films gaan vaak gepaard met korte commerciële advertenties, wat als een van de nadelen van dit filmtype kan worden beschouwd. U wordt niet gevraagd om u te registreren wanneer u een dergelijke site bezoekt die gelicentieerde films aanbiedt.