Alles wat u moet weten over de populaire Faux Marble Paint Effect

Strategieën om van een oud en versleten voorwerp iets slanks en stijlvols te maken, trekken de aandacht van huiseigenaars. Voeg een aanzienlijke besparing in de mix, en het idee kan een hit zijn! De nieuwste stijl van woningverbetering is het schilderen van faux marmer, een project dat de sociale media verovert vanwege de verbluffende impact en de doe-het-zelf-vriendelijkheid. Maar voordat u besluit om zelf met deze stijl te experimenteren, moet u eerst de volgende dingen in overweging nemen.

Voorbereiding van het oppervlak

Een goede voorbereiding van het oppervlak is essentieel voor het faux-marmer verfproces, vooral met betrekking tot aanrechtbladen. Welke persoon wil een geweldige transformatie te maken alleen om te zien de verf glijden van het aanrecht de eerste keer dat je schoon te maken van een morsen? Zorg ervoor dat u onderzoek manieren om het oppervlak dat u van plan bent om te schilderen voor te bereiden en gebruik vervolgens primers en verf producten die specifiek zijn ontworpen voor het specifieke materiaal.

Bijvoorbeeld, kunt u een aanrechtblad gemaakt van graniet. Ter voorbereiding van het project, kunt u beginnen met het reinigen van het aanrecht grondig en vervolgens het aanbrengen van een primer om de steen te beschermen en ervoor te zorgen de sterkst mogelijke hechting aan verf. De volgende dag kunt u de eerste laag verf aanbrengen op het faux marmer dat u van plan was te maken.

Om hout te schilderen, bestaat de voorbereiding van het oppervlak meestal uit schuren om zich te ontdoen van alle oude afwerkingen en vervolgens alle onvolkomenheden glad te maken, gevolgd door het gebruik van een vochtige doek om het stof te verwijderen voordat u de primer aanbrengt. Voor het schilderen van kunststof wordt aangeraden een specifieke primer aan te brengen die is gemaakt om te hechten aan gladde oppervlakken, die vaak flexibel zijn.

Oefening baart kunst

Hoewel imperfecties een authentieke marmeren look kunnen creëren, is het sterk aan te raden om te oefenen met schilderen op een kladje papier voordat u de verf aanbrengt op het oppervlak dat u wilt opwaarderen. U zou waarschijnlijk een beetje moeten oefenen alvorens daadwerkelijke weddenschappen te plaatsen op online casino betFIRST, zelfde principe. Een bezoek aan uw nabijgelegen tegel winkel is een goed idee om te controleren wat marmer ziet er eigenlijk uit in persoon.

Leer om dunne en dikke onscherpe en precieze aders gelijk te schilderen in een verscheidenheid van tinten (grijs-zwart, bruin en meer) om te bepalen welke vormen en kleuren je het mooist vindt. Sommige doe-het-zelvers verdunnen pigmenten zodat ze gemakkelijker te gebruiken zijn.

Hoe bereik je het marmerverf effect

Nadat de ondergrond is geprepareerd, gegrond en een kleurbasis is aangebracht en gekozen, bestaat de volgende stap uit het aanbrengen van aderlagen met behulp van de kleur van keuze, verschillende maten penselen, veren (optioneel), een luchtspuitfles en een zeespons.

Door het werk in secties te verdelen, schildert u lijnen van kronkelende lijnen over het oppervlak. Bespuit ze lichtjes met water (facultatief) en gebruik vervolgens een vochtige zeespons om de streken te vervagen. Laat elke laag drogen en herhaal de procedure tot u de diepte en het uitzicht hebt dat u wenst. Zodra u tevreden bent met het resultaat laat u het oppervlak volledig drogen.

 

Afwerken met Polyurethaan

Voor werkbladen in keukens en badkamers die vaak in contact komen met water, brengt u twee lagen blanke polyurethaan op waterbasis aan met een satijnen of glanzende afwerking om het gepolijste uiterlijk van marmer te creëren. Zorg ervoor dat u het oppervlak minimaal 24 uur de tijd geeft om volledig te drogen voordat u het aanbrengt.

Als u oppervlakken hebt die niet zo hard hoeven te zijn, zoals bijzettafeltjes, kunt u ook een paar lagen was opbrengen om de gewenste glans te geven en het marmereffect te creëren. U zult de was echter elk jaar moeten aanbrengen.