ALGEMENE RENOVLIES TIPS EN ADVIES VOOR SPECIFIEKE SITUATIES

 1. Renovlies glad aanbrengen

  Het is belangrijk om renovlies glad aan te brengen. De lijm brengt u op de muur aan om daarna het renovlies er tegenaan te plakken.

  Snijd de banen af met 10 cm extra ruimte en gebruik een schietlood om het behang recht te plakken. Strijk met een behangroller om het renovlies glad te strijken.

  2.Renovlies hoeken doorlopen en overlappen of doorplakken

  Het is bij renovlies in het trapgat behangen belangrijk om daar ruim de tijd voor te nemen.  Het is niet altijd even gemakkelijk om hoog in de hoeken renovlies of bij het plafond te komen.

  Neem de veiligheid dus wel in acht bij renovlies op de muren rond de trap plakken. Wij werken vaak met trapsteigers om bepaalde risico’s te beperken.

  3. Houd rekening met de renovlies droogtijd

  Renovlies en sauzen is uiteraard met elkaar verbonden, maar er is wel een wachttijd. Het is belangrijk om rekening te houden met de renovlies droogtijd.

  Het lijm achter het behang moet drogen voordat u gaat sauzen. Het drogen van het lijm duurt ongeveer 24 uur.

  4. Renovlies naden plamuren

  Zijn er toch naden te zien na het behangen die erg opvallend aanwezig zijn? Het is mogelijk om renovlies naden te plamuren.

  Bijvoorbeeld met Red Devil.

  Zorg dan wel om plamuur te isoleren door eerst een primer te gebruiken. De ondergrond krijgt hierdoor een egaal zuigend oppervlak.

  Renovlies naden schuren moet wel heel voorzichtig gebeuren als het plamuur is aangebracht. Verder is de muur weer over te schilderen.

  5. Renovlies repareren

  Het komt wel eens voor dat er golven komen in renovlies of dat het behang loslaat. Renovlies repareren is in dat geval gewoon mogelijk.

  Zo ontstaat er een nette nieuwe aansluiting en zijn de golven verdwenen. Bij het loslaten van behang is het mogelijk om wat behanglijm te gebruiken om het vast te maken.

  6. Renovlies behang verwijderen: is renovlies makkelijk te verwijderen?

  Maak het behang goed nat met een spons en gebruik een plamuurmes om het behang af te steken. Of maar gebruik van een stoomapparaat. Blijven er restjes achter dan is het handig om daarvoor een krabber te gebruiken.

  7. Renovlies stucen, wel of niet mogelijk?

  Het is niet mogelijk om te stucen over renovlies. Het is niet gebruikelijk om te stucen over behang en ook niet over renovlies. Het is daarom aan te raden om het renovlies eerst te verwijderen als u de muur wilt stucen.

  8. Renovlies op hout aanbrengen

  Als u renovlies op hout renovlies behanger wilt aanbrengen of mdf behangen met renovlies is het nodig om voorstrijk te gebruiken.

  9. Ondergrond van muur glasweefselbehang of putz? Cover up renovlies!

  Cover up renovlies biedt uitkomst als uw muur voorzien is van spachtelputz of structuurbehang. Cover up is speciaal geschikt om de ondergrond weer egaal te maken. Daarna is het mogelijk om het af te werken met behang of met verf.

  Cover up bestaat uit acrylschuim, waarbij de toplaag uit renovlies bestaat. Een andere benaming ervoor is egaliseerbehang. Hier ziet u hoe ze het aanbrengen.

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *